Credem intro viată mai buna care se poate obţine doar printr-o temelie solidă a copilarei adultului de mai târziu. La bazele Palatului Copiilor stau studii solide venite în întâmpinarea dezvoltării bio-psiho-socio-culturale a copilului dumneavoastră.

     Am creat pentru copii un mediu cald, luminos, de poveste, alcătuit din culori vii care să-i creioneze copilăria prin specificul distinct al fiecărei grupe. Grădiniţa este amenajată întrun stil vesel, care să îi stârnească copilului dorinta de a evolua şi de a absolvi către grupa urmatoare pentru a cunoaste noi mistere ale copilariei.

    Pot fi enumerate multe exemple de intamplari si tipuri de personalitate deoarece fiecare om si mai ales fiecare copil este unic. Ne-am propus sa contribuim la dezvoltarea lor fara a modifica personalitatea copiilor, deoarece exista trasaturi cu care ne nastem si care trebuiesc cultivate.

     Odata cu intrarea copilului în gradiniţă orizontul sau existenţial se dilată deosebit de mult. Noi ştim că jocul este foarte important în aceasta perioadă. Acesta are funcţie de relaxare, adaptare la ambianţă, de umanizare (deoarece pregăteşte copilul pentru viaţă), de educaţie socială şi morală. De aceea noi am adaptat fiecărei vârste tipurile de jocuri potrivite.

     Astfel, ştim faptul că grupa mica are nevoie de jocuri simple cu accent pus pe dezvoltarea motricităţii grosiere şi a motricităţii fine; la grupa mijlocie se dezvoltă complexitatea jocurilor prin introducerea regulilor, deoarece la această vârstă copiii au capacitatea de a asimila corect regulile şi de a realiza un progres faţă de vârsta anterioară. Tot acum copilul dumneavoastră îşi dezvoltă reprezentarea în aşa fel încât jocurile preferate devin cele ludice şi de miscare.

     Aceste jocuri, organizate în Palatul Copiilor sub îndrumarea presonalului specializat contribuie la dezvoltarea abilitatilor motrice, la disciplinarea comportamentului precum şi la cresterea rezistenţei copilului.

     În urmatoarea etapă copilul devine pasionat de jocurile de constructii, de creaţie, este perioadă în care copilul explorează lumea, asamblează şi dezasamblează pentru a cunoaşte natura lucrurilor, pentru a afla modul de funcţionare al jucăriilor. Acesta este un semn al inteligenţei copilului dumneavoastră şi va fi dezvoltatat în cadrul Gradiniţei Palatul Copiilor prin punerea la dispoziţie a jocurilor corespunzătoare nevoilor copilului. Tot acum va fi introdus şi jocul dramatic pentru a ajuta la dezvoltarea capacităţii de recunoatere şi exprimare a emoţiilor.

     Se remarcă la această vârstă afinitatea copiilor pentru povesti. Modul de alegere şi transmitere a poveştilor are o însemnatate aparte deoarece acestea trebuie sa aibă tot timpul un final optimist şi să fie adaptate vârstei copilului. Complexitatea poveştilor trebuie crescută la fiecare etapă de vârstă pentru a stimula cogniţia copilului. Copiii se implică în povesti cu întreaga lor fiinţă.

     În Palatul Copiilor aceştia acumulează substanţial reguli de convieţuire în familie, gradiniţă şi societate prin puterea exemplului. De aceea personalul pus la dispoziţia copilului dumneavoastră este unul exemplar, care ajută la o intensă culturalizare a componentelor vestimentare, igenice şi alimentare prin consolidarea deprinderilor de folosire a tacâmurilor şi a celorlalte accesorii necesare alimentaţiei. Pentru acest lucru se vor organiza periodic activităţi ludice în bucătăria palatului.

     Dupa cum aţi observat, fiecare vârstă are nevoile ei, le cunoastem şi de aceea pentru noi nu există surprize. Suntem pregătiţi pentru a oferi un viitor mai bun copiilor dumneavoastră şi pentru acest lucru vă invităm în Palatul Copiilor pentru a vă convinge de faptul că aici veţi găsi mediul optim de dezvoltare a copilului dumneavoastră.

 

 

Personal cu experienţă

Experienced Staff

 O echipă tânără, pasionată şi implicată emoţional în lucrul cu copiii, cu experienţă în domeniul educaţional şi orientată către performantă vă asteaptă pentru a creiona împreună o lume de poveste cu personaje felurite de la care fiecare copil va învăţa tainele vieţii.

citeste mai mult....

 

Reading

Prietenii cartilor

   Am pus la dispoziţia copilului o bibliotecă semnificativă, care va fi îmbogăţită pe parcurs cu exemplarele preferate ale copiilor dumneavoastră încercand să trezim astfel în copilul dumneavoastra pasiunea pentru carte.

    Încercăm să creăm o prietenie strânsă înca de la cea mai fragedă vârsta între copii şi cărti pentru ca adultul de mai târziu să aibă o bază solidă

citeste mai mult...

 

Follow us

Activităţi matematice

Math Lessons

  În Grădiniţa Palatul Copiilor se învaţă prin joc formele, dimensiunile şi volumul obiectelor. Copiii învaţă interactiv să numere, să calculeze şi să facă operaţii matematice în funcţie de vârstă.

                                                                                 

English

English Lessons

   În Grădiniţa Palatul Copiilor predarea este realizata atât în limba engleza cât şi în limba română prin materiale didactice interactive, cantece şi poveşti. Astfel copiii vor asimila informaţiile în ambele limbi fără dificultate.